Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Als bestuurder neemt u beslissingen nemen die betwist kunnen worden. Indien dit gebeurt kan dat grote (financiele) gevolgen hebben voor deze bestuurder..

Onze bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering geeft dekking voor de risico’s die bestuurders, commissarissen en/of toezichthouders lopen om aangesproken te worden, zelfs in hun privé vermogen als dit niet afgedekt is.

Bestuurders nemen beslissingen die ten goede komen van de onderneming. Het kan zijn dat een beslissing niet zo goed uitpakt en dan kan de bestuurder persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor onbehoorlijk bestuur, ook voor de fouten van een medebestuurslid (dit noemen we collectieve en hoofdelijke aansprakelijkheid).

U kunt dus als bestuurder ook aansprakelijk worden gesteld. Dat houdt in dat de schade verhaald kan worden op uw privé vermogen. De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt dat vermogen bij een bestuurlijke fout van uzelf of uw medebestuurders.

Er zijn drie verschillende verzekeringen voor bestuurders, ieder met een eigen aanvraagformulier waarop de premie al vermeld is!

Bestuurdersaansprakelijkheid B.V. en N.V.

De premie voor bestuurders van een BV of een NV ziet u tijdens het invullen van het formulier dat u ziet als u hier op klikt;

Aanvraagformulier met premie bestuurders commissarissen BV en NV

Bestuurdersaansprakelijkheid verenigingen en stichtingen

Bestuurdersaansprakelijkheid Vereniging van Eigenaren (VVE)

Aanvraagformulier met premie – VVE
  • V. en N.V.

  • Verenigingen & Stichtingen

  • Vereniging van Eigenaren (VVE)

Extra informatie

Veel mensen zien een bestuursfunctie als uitdagend en men kan zich vereerd voelen gevraagd of geselecteerd te worden voor voor deze werkzaamheden.

Een onderbelicht probleem is dat iedere bestuurder aansprakelijk kan worden gesteld voor beslissingen van dit bestuur.  Zelfs voor de fouten of vergissingen van een medebestuurder. Kunt u aansprakelijk worden gesteld op basis van collectieve en hoofdelijke aansprakelijkheid.

Dat hier een speciale verzekering voor is ontwikkeld bewijst dat het vaak genoeg voorkomt en het heel verstandig is om hier op zijn minst over na te denken.

Wat is er wel en niet verzekerd?

Door een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, bent u bijvoorbeeld verzekerd voor kosten als gevolg van interne of externe aansprakelijkheid. Daarbij wordt respectievelijk schade gedekt aan de eigen stichting, vereniging of BV (intern) of aan derden (extern). Daarnaast kunt u ook verzekerd zijn tegen schade door ongelukkige keuzes uit het verleden, c.q. van een vorig bestuur.

U bent niet verzekerd voor schade die met opzet is veroorzaakt en waarbij u, bekenden van u of een ander bestuurslid voordeel behaalt. U mag uw rol als bestuurder immers niet misbruiken. Ook schades die alleen bestaan uit dwangsommen of opgelegde boetes vallen meestal niet onder de dekking.

Let op!

Let wel, iedere aanbieder hanteert andere voorwaarden en vergoedt andere kosten. Besluit u dus een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering te vergelijken, lees dan de polisvoorwaarden aandachtig door om de beste verzekering voor uw situatie te vinden!

Hoe wordt de premie berekend?

Wanneer u besluit een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering te vergelijken let u niet alleen op de voorwaarden, maar natuurlijk ook op de betalen premie. Die premie is afhankelijk van uw situatie en het te verzekeren bedrag. Zo spelen de omvang en het type organisatie (VVE, stichting, vereniging of BV) waarvan u bestuurder bent een aanzienlijke rol en hebben ook de risico’s die verbonden zijn aan uw besluitvorming een groot aandeel in de uiteindelijke hoogte van de premie.

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vergelijken?

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vergelijken doet u gemakkelijk online bij Beterverzekeren. Vul hierboven uw gegevens in en vergelijk direct zelf online of neem contact op met onze klantenservice via 026-3709970. We vertellen u graag meer over onze werkwijze of verzekeringen!

Neem contact op
Klantenservice Beterverzekeren.nl
KLANTENSERVICE
We willen u graag van dienst zijn bij het berekenen van de premie. Mail info@beterverzekeren.nl of bel ons direct via onderstaande knop:
Bel 026-3709970
ALLE BEDRIJFSVERZEKERINGEN