Transportbedrijfverzekering vergelijken

Als transportbedrijf heeft u verschillende verzekeringen nodig. Een goede transportbedrijf verzekering (Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering) is van groot belang wanneer u goederen van een andere ondernemer of consument vervoert. Zorg dat u AVC- & CMR-verzekerd bent. Bereken direct uw premie!

Transportbedrijfverzekering

Als transportbedrijf bent u (deels) verantwoordelijk voor de lading die u vervoert. Een transportbedrijfverzekering beschermt u (én uw opdrachtgever) in geval van schade, diefstal of vermissing. Waar goederen vervoerd worden, ontstaat makkelijk schade, zowel financieel als materieel. Er kan bijvoorbeeld ingebroken worden in het transportmiddel, tijdens het laden en lossen kunnen goederen vallen of breken, of er blijken na lossen goederen te missen. Maar ook als u als transportbedrijf vertraging oploopt, kan uw opdrachtgever daardoor financiële schade lijden.

Dekkingen

Als u een transportbedrijfverzekering (vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering) afsluit, bent u in de meeste gevallen beschermd in geval van:

  • Schade door laden en lossen
  • Diefstal
  • Vermissing
  • Gemaakte kosten door vertraging, opruiming en vernietiging
  • Gemaakte kosten voor rechtshulp
  • Schade tijdens vervoer binnen Europa

De meeste polissen dekken geen (financiële) schade door goederen die in beslag genomen zijn, schade door oorlog of staking, veevervoer en schade bij het (zonder vergunning) vervoeren naar personen of landen op een sanctielijst. Ook schade door bijvoorbeeld opzet of roekeloosheid wordt niet gedekt.

In sommige gevallen is het raadzaam een aanvullende verzekering af te sluiten, bijvoorbeeld voor veevervoer, koel-, vries- en thermovervoer of wanneer u een transport uitbesteedt aan een ander transportbedrijf.

Voordeligste premie en beste dekking

Afhankelijk van de aard van de geleden schade, bent u of uw opdrachtgever verantwoordelijk. Hij of zij doet er dan ook goed aan om ook een transportverzekering af te sluiten.

Welk soort goederen vervoert u en welke risico’s loopt u daarbij? Vraag een offerte aan, dan zoeken wij voor u uit welke transportbedrijfverzekering het beste past bij uw situatie. Uw offerteaanvraag wordt bij verschillende maatschappijen aangeboden om zo goed mogelijk te kunnen vergelijken. Wij zijn gespecialiseerd in het bemiddelen in bedrijfsverzekeringen en geven deskundig advies.

Vragen over deze verzekering?

In een gratis adviesgesprek vertellen we u graag meer over onze verzekeringen. Liever eerst telefonisch contact met onze klantenservice? Dat kan via 026-3709970!

Plan een gratis adviesgesprek

Klantenservice Beterverzekeren.nl
KLANTENSERVICE
We willen u graag van dienst zijn bij het berekenen van de premie. Mail info@beterverzekeren.nl of bel ons direct via onderstaande knop:
Bel 026-3709970
BEROEPENLIJST
De beroepenlijst helpt u met het vinden van uw beroep. Staat uw beroep er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
ALLE BEDRIJFSVERZEKERINGEN