Ziekteverzuimverzekering

Ziekteverzuimverzekering

Elke werkgever krijgt wel eens te maken met zieke werknemers. Maar wat als werknemers een langere periode ziek zijn en niet in staat zijn hun werkzaamheden uit te voeren? Dit heeft vaak een grote impact op jouw bedrijf. Niet alleen betaal je loonkosten door, je werkt ook nog eens met één man minder. Wettelijk ben jij als werkgever verplicht tot wel twee jaar door te betalen. Deze kosten kunnen per werknemer tot in de tienduizenden euro’s oplopen. Gelukkig is dit bij ons gemakkelijk te verzekeren met een ziekteverzuimverzekering!

Plan een gratis adviesgesprek

Hoe werkt het?

Wij vergelijken diverse verzekeringsmaatschappijen om jou een passende verzekering (maatwerk) aan te bieden. De hoogte van de premie hangt van meerdere factoren af, bijvoorbeeld van de loonsom en de sector waar het bedrijf onder valt. In een kort adviesgesprek kunnen we samen kijken welke (ziekte)verzuimverzekering het beste past bij jou.

Wat is een ziekteverzuimverzekering?

Een verzuimverzekering moet je niet verwarren met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een verzuimverzekering voor MKB (en zelfstandigen met personeel) dekt de kosten van loondoorbetaling bij ziekte van werknemers. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering keert uit wanneer er iets met jou zelf gebeurt. Wanneer personeel ziek wordt ben je wettelijk verplicht minimaal 70% door te betalen. Bij een verzuimverzekering kun je vaak op een ruime dekking rekenen, de verzekering dekt meestal de kosten voor wel twee jaar. Met een verzuim verzekering voorkom je dus dat een ziek personeelslid grote gevolgen heeft voor jouw begroting.

Hoe helpt een ziekteverzuimverzekering mij nog meer?

Als je een verzuimverzekering afsluit wordt niet alleen de loondoorbetaling geregeld, ook wordt veel administratie uit handen genomen. Een werkgever moet volgens de wet aan veel eisen voldoen als een werknemer ziek wordt. Er is sprake van een vaste tijdlijn vanaf de dag van ziekmelding, bijvoorbeeld wanneer er een rapportage moet worden opgemaakt en wanneer de melding naar het UWV moet plaatsvinden. Voldoe je niet op tijd aan deze eisen? Dan kun je een boete opgelegd krijgen. Wanneer je een ziekteverzuimverzekering afsluit wordt dit geheel uit handen genomen. Daarnaast wordt het gehele re-integratie traject van de zieke werknemer begeleidt, zodat jij je gewoon met de dagelijkse werkzaamheden van jouw bedrijf kunt bezighouden.

Welke soorten zijn er?

Bij een ziekteverzuimverzekeringen tref je doorgaans twee opties aan. Deze noemen we: de Stop Loss verzekering en de Conventioneel verzekering. Stop Loss verzekeringen kennen een eigen risico in de vorm van een bedrag (geschikt voor grotere bedrijven) en Conventioneel verzekeren houdt in dat je een eigen risico hebt geteld in dagen (de geschikte optie voor kleinere ondernemingen). Wij van Beterverzekeren helpen je graag met het kiezen van de juiste verzekering.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering Beterverzekeren

Vragen over deze verzekering?

In een gratis adviesgesprek vertellen we u graag meer over onze verzekeringen. Liever eerst telefonisch contact met onze klantenservice? Dat kan via 026-3709970!

Plan een gratis adviesgesprek

Klantenservice Beterverzekeren.nl
KLANTENSERVICE
We willen u graag van dienst zijn bij het berekenen van de premie. Mail info@beterverzekeren.nl of bel ons direct via onderstaande knop:
Bel 026-3709970
ALLE BEDRIJFSVERZEKERINGEN
INSTRUCTIEVIDEO

Hulp nodig? In onze instructievideo wordt uitgelegd hoe u uw premie kunt berekenen met behulp van onze berekeningstool.

Bekijk video