U wordt benaderd op de parkeerplaats van uw supermarkt. Hij heeft een sterretje in uw voorruit ontdekt en biedt aan om uw glasschade direct en ‘gratis’ ter plekke te repareren. De man beweert dat uw verzekeraar het herstel vergoedt. Is dat wel waar?

 

MET WELK HERSTELBEDRIJF WERKT UW VERZEKERAAR SAMEN?

U heeft het vast weleens gezien: zo’n tentje van een glasreparatiebedrijf op de parkeerplaats van een supermarkt of bouwmarkt. Een medewerker van dat bedrijf loopt langs de geparkeerde auto’s om mensen attent te maken op ruitschade, die ter plekke te repareren is. Natuurlijk mag u hiervoor kiezen. Maar let op: uw maatschappij vergoedt de kosten alleen als u:

  • een WA Plus of All Risk autoverzekering heeft afgesloten én
  • de autoruitschade is hersteld door een bedrijf met wie uw maatschappij een afspraak heeft gemaakt. VOORKOM ONNODIG HOGE KOSTEN
  • Met enkel een WA verzekering betaalt u zelf de kosten van de ruitreparatie.

Schadebehandelaars krijgen regelmatig klanten aan de lijn die onverwacht voor hoge kosten kwamen te staan. In alle gevallen heeft de parkeerplaats-ruitschadereparateur ze verteld dat het ruitschadeherstel gratis is. Houdt u niet van zulke onaangename financiële verrassingen? Let dan goed op of de reparateur is aangesloten bij uw verzekeringsmaatschappij, dit kunt u vaak op de groene kaart zien.

 

GLASREPARATIE

U mag ruitschade natuurlijk laten herstellen bij wie u wilt. Maar voor u is het voordeliger om te kiezen voor 1 van de vele ruitschadeherstelbedrijven die zijn aangesloten bij uw maatschappij. Laat u uw voorruit vervangen of herstellen door een bedrijf dat niet is aangesloten? Dan betaalt u € 500,- eigen risico.

 

VERZEKERD VOOR RUITSCHADE MET WA PLUS EN ALL RISK

Wat houdt zo’n samenwerkingsovereenkomst een glashersteller in?

De maatschappij zal u wijzen op de kwaliteit.  U betaalt minder of geen eigen risico bij de aangesloten hersteller. Natuurlijk is het een centen kwestie. Door deze contracten zijn strakke prijsafspraken bedongen. Is dit erg? De premie voor uw verzekering is hierdoor lager. Het zijn van die voorwaarden die u over het hoofd ziet als u online een verzekering afsluit.

 

EIGEN RISICO EN RUITREPARATIE OF RUITVERVANGING

Er zijn 2 soorten autoruitschades: schade die te herstellen is met een reparatie en schade waarbij de reparateurs de autoruit vervangen. Lichte ruitbeschadigingen zijn doorgaans te herstellen met een harsinjectie. Heeft u een WA Plus of All Risk autoverzekering? Dan betaalt u het volgende aan eigen risico:

  • Reparatie van een autoruit door een aangesloten Glas-herstelbedrijf: € 0,-
  • Vervanging van een autoruit door een aangesloten Glas-herstelbedrijf
  • Van : € 75,- tot : € 250,-
  • Reparatie of vervanging van een autoruit door een ander schadeherstelbedrijf: bv € 500,-

Heeft u zelf voor een hoger eigen risico gekozen, dan betaalt u een hoger bedrag.