»»Canta verzekering
Canta verzekering2019-04-05T15:17:41+00:00

Canta verzekering vergelijken

Een Canta invalidenvoertuig verzekeren? Met de scootmobiel verzekering verzekert u uw invalidenauto. Beterverzekeren.nl heeft speciale verzekering zoals een Canta verzekering, een Amica verzekering, een Arola verzekering en een Mini Cruiser City verzekering. Via onze vergelijkingstool sluit u de goedkoopste Canta verzekering af. Een Canta verzekering vergelijken doet u eenvoudig online via onderstaande knop.

Premie scootmobiel berekenen

Een scootmobielverzekering is alleen voor invaliden en mindervaliden. Kortom, we verzekeren alle overdekte invalidenvoertuigen.

Bovengenoemde invalidenvoertuigen hebben geen kenteken. Heeft u een invalidenauto mét kenteken? Dan heeft u een brommobiel. Om een brommobiel te verzekeren gaat u naar de pagina ‘brommobiel verzekering vergelijken’.

Premie brommobiel berekenen

Kosten van een Canta verzekering

Wanneer u een Canta verzekering afsluit bent u in ieder geval verplicht om een WA verzekering Canta (wettelijke aansprakelijkheid) af te sluiten. Daarnaast kunt u ook kiezen voor WA + Casco. De kosten van een Canta verzekering zijn o.a. afhankelijk van uw leeftijd:

A.  24 – 79 jaar

Klik op ’24-79 jaar’ en vul online de gevraagde gegevens in. U ziet de totaalpremie per jaar en kunt de verzekering direct afsluiten. U dient aan te kunnen tonen dat u een handicap heeft.

B. 79 jaar en ouder of jonger dan 24 jaar

In dit geval wordt de premie berekend door de maatschappij. U krijgt een offerte, een verzekeringsvoorstel. Dit kan afwijken van de reguliere premie.

Voorwaarden jeugdige bestuurder

Er zijn speciale voorwaarden van toepassing bij jeugdige bestuurders indien op de polis een oudere regelmatige bestuurder is opgegeven. Wanneer de opgegeven regelmatige bestuurder ouder is dan 24 jaar en een bestuurder van onder de 24 jaar schade veroorzaakt met het voertuig, geldt een extra eigen risico van € 750,-. Bij een veroorzaakte casco schade door deze jongere komt er een extra eigen risico van € 750,- bovenop het bestaande eigen risico.

Canta verzekering afsluiten al vanaf 16 jaar

U kunt al een Canta verzekering afsluiten vanaf 16 jaar. De premie van een Canta verzekering voor 16-jarigen is anders dan 24-79 jaar. Zie hierboven. Wilt u een Canta verzekering 16 jaar afsluiten? Geen probleem. Vul in het berekeningsformulier 23 jaar of jonger in en u ontvangt van ons een op maat gemaakte offerte.

Wat is een scootmobiel?

Een scootmobiel is een voertuig die elektrisch of anders gemotoriseerd wordt aangedreven. De scootmobiel is speciaal ontwikkeld voor, wordt voornamelijk gebruikt door, mensen met een beperkte mobiliteit en mindervaliden. De maten van een overdekt scootmobiel, ook wel invalidenauto genoemd, zoals een Canta of een Amica zijn zo aangepast dat u het voertuig kunt verzekeren als invalidenvoertuig (110 cm breed). Een overdekt invalidenvoertuig is een moderne vorm van een gehandicaptenvoertuig. De voertuigen zijn overdekt (gelijk een auto) en zijn ontwikkeld voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

De Canta en de Ariola vallen, verzekeringstechnisch, onder de scootmobielen. Tijdens de berekening voor uw Cantaverzekering kunt deze keuze aangeven. U kunt de premie berekenen en de verzekering afsluiten. Het plaatje wordt per direct naar u verzonden.

Verzekeringsplaatjes zijn geldig tot 01-05 van ieder kalenderjaar. Medio maart of april krijgt u van ons een nieuw voorstel. De verzekering wordt niet altijd automatisch verlengd.

Veel verzekeringsmaatschappijen maken afspraken met schadeherstelbedrijven zoals CARE, Schadegarant en Glasgarant. U heeft dan geen reparatievrijheid. Vraag hiernaar bij uw tussenpersoon.

Er zijn Canta verkopers die ook verzekeringen aanbieden. Hier hebben ze geen enkel diploma voor nodig. In het algemeen is het advies dan ook zeer matig en hebben ze maar één verzekeringsmaatschappij aan te bieden.

KIES VOOR ZEKERHEID. WIJ WERKEN ALLEEN MET VERTROUWDE MAATSCHAPPIJEN SAMEN!

ALLE VERVOERSVERZEKERINGEN
BETERVERZEKEREN.NL

Vragen of hulp nodig bij het vergelijken van verzekeringen?

026-3709970