Auto alarmklasse systeem

SCM alarmklassen

Welke alarmklassen zijn er eigenlijk? Wat betekenen ze? Alarmklassen geven aan hoe goed uw auto is beveiligd. Dit wordt bewezen door certificaten.

Vroeger (voor 2015) sprak met over SCM alarmklasse. Nu heet het VbV alarmklasses. Beide systemen worden door elkaar gebruikt. We beginnen met de SCM klassen te beschrijven, dit wordt nog het meest gehanteerd. Daarna volgt de uitleg over VbV klassen.

SCM Klasse 1. (dit is de startonderbreker)

Het behelst de inbouw (vaak vanaf fabriek) van een ten minste een dubbele automatisch inschakelende elektrische blokkering met een onderbreking van de startmotor. Tevens een extra blokkering op de brandstofvoorziening. Dit systeem heeft verder geen verdere inbraakdetectie of alarmering.

SCM Klasse 2

Dit is SCM Klasse 1, met als extra een inbraakdetectie met alarm (geluidsignaal).

SCM Klasse 3

Weer een stap extra. Bovenop de beveiliging van SCM Klasse 2 hellingdetectie en een aanvullende sabotagesignalering. Het geluidsignaal dat voor de signalering zorgt, heeft een ingebouwde noodstroomvoorziening. Indien de bedrading zou worden doorgeknipt, zal de sirene toch afgaan op basis van de noodstroomvoorziening.

SCM Klasse 4

Klasse CSM 4 een extra combinatie van een SCM Klasse 1,2 of 3 systeem met een voertuigvolgsysteem. Het voertuigvolgsysteem wordt bij klasse 4 systemen geactiveerd door een bewegingscensor of na een diefstalmelding van de eigenaar.

SCM Klasse  5

SCM Klasse 5 systeem is een extra combinatie van een SCM Klasse 1,2 of 3 systeem met een voertuigvolgsysteem. Bij een klasse 5 systeem het voertuigvolgsysteem wordt geactiveerd als het alarm afgaat.

We hebben de klassenindeling:

SCM Klasse 4:

SCM Klasse = 1 + Voertuigvolgsysteem
SCM Klasse = 3 + Voertuigvolgsysteem (dat niet geactiveerd wordt door het klasse 3 alarm)

SCM Klasse 5:

SCM Klasse = 3 + Voertuigvolgsysteem dat geactiveerd wordt door het klasse 3 alarm

Nu de nieuwe klasse indeling (VbV)

VbV-SCM startonderbreker met eigen autorisatie (voorheen SCM Klasse 1)

Het behelst de inbouw (vaak vanaf fabriek) van een ten minste een dubbele automatisch inschakelende elektrische blokkering met een onderbreking van de startmotor. Tevens een extra blokkering op de brandstofvoorziening.  Dit systeem heeft verder geen verdere inbraakdetectie of alarmering.

VbV-SCM alarmsysteem met hellinghoekdetectie (voorheen SCM klasse 3)

Zie hierboven met inbraakdetectie met alarm (geluidsignaal). Daarnaast het alarmsysteem met hellingshoekdetectie uitgerust met detectoren in de auto. Indien iets verandert aan of in de auto  geven de detectoren een alarmsignaal en wordt de startmotor onderbroken. Vanaf 1-1-2015 is het alleen nog mogelijk om voertuigvolgsystemen met jamming detectie te certificeren.

VbV-SCM voertuigvolgsysteem (voorheen SCM klasse 4/5)

Het VbV SCM goedgekeurd voertuigvolgsysteem voorkomt de diefstal. Het voertuigvolgsysteem is een systeem waarmee de locatie van uw auto gevonden kan worden wanneer de auto toch gestolen is.

LoJack® track & trace systeem

Dit voertuigvolgsysteem is ontwikkeld om de locatie van uw auto snel, nauwkeurig en efficiënt te vinden. De politie en opsporingseenheden maken gebruik van dit systeem om gestolen auto’s op te sporen.