Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken? Een WA verzekering, wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, is in bepaalde gevallen verplicht om te hebben. Hieronder leest u meer over een WA verzekering vergelijken. Direct uw wettelijke aansprakelijkheidsverzekering vergelijken? Maak gebruik van onderstaand formulier om een online prijsvergelijking te maken en bereken direct uw premie.

Aansprakelijkheidsverzekering betekenis

Wat is de betekenis van een aansprakelijkheidsverzekering? Een aansprakelijkheidsverzekering verzekert u tegen schade aan iemand anders zijn eigendom. Bijvoorbeeld: u stoot de vaas van uw buurman om of laat per ongeluk de telefoon van een kennis op de grond vallen. Grote kans dat u de schade van de vaas of telefoon moet vergoeden. Wanneer u een dergelijke verzekering heeft afgesloten en aansprakelijk wordt gesteld voor de vaas of telefoon, hoeft u de financiële schade hieraan niet uit eigen portemonnee te betalen. Een letselschade is een schade toegebracht tijdens een ongeval waarbij het slachtoffer lichamelijke of geestelijke schade lijdt. Indien u bij ons een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten bent u hiervoor verzekerd indien u een dergelijke schade veroorzaakt. Onder deze verzekering vallen zowel materiële als lichamelijke (fysieke) schade.

Aansprakelijkheidsverzekering verplicht

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht? Deze vraag wordt ons vaak gesteld, maar let op: een aansprakelijkheidsverzekering is iets anders dan een WA verzekering. Een WA verzekering is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en deze is verplicht voor o.a. auto- en motorbezitters. De wa dekt schade die zij tijdens het rijden aan anderen toebrengen. Of u zich ook wilt verzekeren tegen schade aan anderen (niet veroorzaakt tijdens het rijden) mag u zelf beslissen. Deze verzekering wordt overigens wel sterk aangeraden. Meer dan 90% van alle Nederlanders is in het bezit van een aansprakelijkheidsverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren verzekert u en de rest van uw gezin tegen schade aan anderen. Veel mensen spreken over een WA verzekering, maar bedoelen hiermee eigenlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Een WA verzekering persoon is dus een particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Met WA verzekering huis wordt een opstalverzekering bedoeld. Veel hypotheekverstrekkers stellen deze verzekering als verplicht voor het kunnen krijgen van een hypotheek, maar in principe is de opstalverzekering niet verplicht (al is het wel zeer aan te raden!).

Wilt u een WA verzekering kind afsluiten? Hoe zit dat nu met gezinnen en kinderen? Is de rest van uw gezin meeverzekerd bij een aansprakelijkheidsverzekering? Het is dus niet verplicht om uw kinderen mee te verzekeren, maar bij een gezinsdekking zijn kinderen in de meeste gevallen meeverzekerd. Het gaat hierbij om inwonende kinderen die niet gehuwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben. Uitwonende studenten zijn wel meeverzekerd tot en met de dag dat het kind officieel gestopt is met studeren.

Goed om te weten: via de aansprakelijkheid/AVP verzekering van Beterverzekeren.nl zijn ook (huis)dieren, zoals honden en katten verzekerd. U hoeft bij ons dus geen extra dierenverzekering of hondenverzekering af te sluiten.

WA verzekering student

Wanneer de ouders een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking hebben afgesloten is het student meeverzekerd. Ook als de student uit huis woont. Een aparte WA verzekering student is dus alleen nodig wanneer hij of zij niet binnen de dekking van de ouders valt.

WA verzekering dekking

U vraagt zich vast af wat er onder de WA verzekering dekking valt. De aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die u per ongeluk aan andermans spullen of gezondheid heeft toegebracht. Let op: bewuste, opzettelijke schade wordt niet vergoed. Meestal gaat het om ongevallen die zijn veroorzaakt door onzorgvuldig handelen. Schade door een huisdier of bijvoorbeeld het huis zelf vallen wel binnen de dekking. Schade door gezinsleden aan elkaar of elkaar spullen worden niet gedekt. De aansprakelijkheid heeft namelijk geen betrekking op eigen spullen, maar juist op schade aan andermans spullen.

Aansprakelijkheidsverzekering Beterverzekeren

Aansprakelijkheidsverzekering eigen risico

Het aansprakelijkheidsverzekering eigen risico is het bedrag dat u in ieder geval zelf moet betalen aan de schade. Stel u heeft een eigen risico van € 100,- en de schade die u heeft gemaakt is € 300,-, dan betaalt u dus zelf € 100,- en wordt € 200,- vergoed dankzij uw verzekering. Het WA eigen risico verschilt per verzekeraar. In onze online vergelijkingstool kunt u aangeven hoeveel eigen risico u wilt betalen. Afhankelijk van het eigen risico dat u kiest kan de premie omhoog of omlaag gaan.

Heeft u vragen over de verzekering of het eigen risico? Neem contact met ons op via 026-3709970 of stuur een mail naar info@beterverzekeren.nl. Onze specialisten staan u graag te woord.

Kosten WA verzekering

Beterverzekeren.nl biedt de aansprakelijkheidsverzekering en andere schadeverzekeringen aan particulieren en zakelijke gebruikers. Door het vergelijken van premies via onze prijsvergelijk modules willen wij u een verzekering aanbieden met lage WA verzekering kosten per maand. Veel van onze cliënten kiezen voor een complete verzekeringspolis waardoor men profiteert van korting. Onze verzekering wordt nóg goedkoper als u de verzekering onderbrengt in ’t huis pakket! De kosten WA verzekering liggen dan gemiddeld een stuk lager.

De gemiddelde kosten zijn lastig weer te geven. De een betaalt € 1,37 per maand terwijl de ander € 4,55 per maand kwijt is. Dit heeft o.a. te maken met de leeftijd, gezinssamenstelling, dekking en zelfs woonplaats. De aansprakelijkheidsverzekering kosten per maand kunt u dus het beste berekenen via onze online vergelijkingsmodule. Vul uw eigen gegevens in en vraag een offerte aan of sluit de AVP direct online af.

Vragen over deze verzekering?

In een gratis adviesgesprek vertellen we u graag meer over onze verzekeringen. Liever eerst telefonisch contact met onze klantenservice? Dat kan via 026-3709970!

Plan een gratis adviesgesprek

Klantenservice Beterverzekeren.nl
KLANTENSERVICE
We willen u graag van dienst zijn bij het berekenen van de premie. Mail info@beterverzekeren.nl of bel ons direct via onderstaande knop:
Bel 026-3709970
ALLE WOONVERZEKERINGEN