»»Brommobiel verzekering
Brommobiel verzekering2019-04-05T15:30:51+00:00

Brommobiel verzekering vergelijken

Wilt u brommobiel verzekeringen vergelijken? Dan bent u bij Beterverzekeren aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring met brommobielverzekeringen kunnen wij u een goede aanbieding doen voor uw brommobiel verzekering.

Een brommobiel verzekering vergelijken is eenvoudig. Vul de gevraagde informatie in en wij berekenen uw brommobiel verzekering. U ontvangt direct een overzicht van de premie verzekering brommobiel bij verschillende maatschappijen. Bereken direct de premie voor uw verzekering voor brommobiel:

Premie berekenen

Goedkope brommobiel verzekering

Op zoek naar een goedkope brommobiel verzekering? Die vindt u bij Beterverzekeren! Wij vergelijken alleen de beste maatschappijen en bieden deze aan voor aantrekkelijke prijzen. Een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Een brommobiel verzekering goedkoop afsluiten? Dit doet u snel en eenvoudig online!

Wat is een brommobiel?

Een brommobiel is een voertuig met een vast kenteken. Het is geen gehandicapten voertuig. Een brommobiel is een gemotoriseerd voertuig waarbij de maximumsnelheid beperkt is en meer dan twee wielen heeft. De meeste zijn vierwielig. De oorsprong van de brommobiel Frankrijk, in de jaren 80, rond 1995 startte de verkoop in Nederland.

Verzekeringstechnisch valt de brommobiel onder de bromfietsen. Een (bromfiets) rijbewijs is daarom verplicht. Een verzekering is ook verplicht. Benieuwd naar de kosten voor uw brommobiel verzekering? Bereken uw premie online!

Tegenwoordig zijn nieuwe brommobielen erg prijzig. Ze kunnen kosten tussen de 10.000 en 16.000 euro. Als u het gek wilt maken kunnen ze nog duurder worden. Dan zijn ze al snel duurder dan een kleine personenauto.

Een brommobiel is uitgerust met verbrandingsmotor of elektromotor met een maximaal vermogen van 4 kilowatt. Normaal mag een brommer (waar de brommobiel wettelijk onder valt) slechts maximaal een verbrandingsmotor hebben van 50 cc. Deze motor van 50 cc is krachtig genoeg om een zware brommobiel voort te bewegen. Daarom heeft een brommobiel vaak een tweecilinder viertakt dieselmotor. Een cilinderinhoud van 400 tot 523 cc is toegestaan. Om aan de wet te voldoen mag het ledig gewicht mag niet hoger zijn dan 350 kg.

Brommobiel verzekering kosten

Benieuwd naar de brommobiel verzekering kosten? Bij Beterverzekeren.nl kiest u tussen drie verschillende dekkingen, die wij hieronder nader toelichten:

 • Brommobiel WA verzekering
 • Brommobiel WA Plus verzekering
 • Brommobiel WA Casco verzekering

Welke dekking u ook kiest, via Beterverzekeren.nl heeft u de garantie dat uw brommobiel goed verzekerd is. Wat de exacte kosten voor uw brommobiel verzekering zijn is afhankelijk van o.a. de dekking, uw leeftijd, het aantal schadevrije jaren en de brommobiel die u wilt verzekeren. U kunt de brommobielverzekering kosten eenvoudig online berekenen.

Diverse brommobiel merken die u kunt verzekeren:

 • Amica car
 • Aixam
 • Bellier
 • Casalini (Sulky, Sulkycar)
 • CityEL
 • Erad
 • General Motors (Electric customer cars GM)
 • Grecav
 • Italcar (Tasso)
 • JDM
 • Ligier
 • Microcar
 • Omnia
 • Piaggio
 • Vespacar

Brommobiel verzekering Beterverzekeren

Brommobiel verzekering voor 16 jarige

Om in een brommobiel te mogen rijden dient u minimaal 16 jaar te zijn. In eerste instantie was de brommobiel bedoeld voor ouderen, maar tegenwoordig worden ze steeds mooier en zijn ze ook populair onder jongeren.

De kosten van een brommobiel hangen o.a. af van uw leeftijd. Een brommobiel verzekering voor 16 jarige is hoger dan voor bestuurders ouder dan 24 jaar. Hoe meer schadevrije jaren u rijdt, hoe voordeliger de premie.

Een verzekering brommobiel 16 jarige afsluiten? Bereken direct uw premie!

Brommobiel WA verzekering

Met de brommobiel verzekering van Beterverzekeren.nl bent u gegarandeerd goed én voordelig verzekerd. Hieronder geven wij uitleg over de drie soorten brommobielverzekeringen van Beterverzekeren.nl. Tijdens de premieberekening wordt u gevraagd om een keuze te maken tussen deze varianten.

Brommobiel WA verzekering

Met onze brommobiel WA verzekering verzekert u zich tegen schade die u aan derden veroorzaakt met uw voertuig. Iedere bezitter van een brommobiel, die de weg op gaat, is verplicht om in ieder geval een brommobiel WA verzekering af te sluiten.

Brommobiel WA Plus verzekering

Met onze brommobiel WA Plus verzekering verzekert u zich naast de WA ook voor schade aan uw eigen voertuig als gevolg van brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal, storm, botsen met loslopende dieren en ruitbreuk.

Brommobiel WA Casco verzekering

Met onze brommobiel WA Casco verzekering verzekert u zich naast de WA en WA Plus dekking ook voor schade die veroorzaakt wordt aan uw eigen voertuig door botsen, omslaan en slippen. U bent via cascodekking verzekert tegen vrijwel alle risico’s. Een casco dekking is wat prijziger, afhankelijk van de premie en de waarde van uw voertuig bepaalt u hoeveel jaar u WA Casco wenst te verzekeren.

Heeft u vragen over de brommobiel verzekering of hulp nodig bij het berekenen van uw premie? Neem contact met ons op via info@beterverzekeren.nl of bel 026-3709970. Ons team staat voor u klaar.

Bereken uw premie
ALLE VERVOERSVERZEKERINGEN
BETERVERZEKEREN.NL

Vragen of hulp nodig bij het vergelijken van verzekeringen?

026-3709970