Brommobiel verzekering vergelijken

Wilt u brommobiel verzekeringen vergelijken? Dan bent u bij Beterverzekeren aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring met verzekeringen kunnen wij u een goede aanbieding doen.

Een brommobiel verzekering vergelijken is eenvoudig. Vul de gevraagde informatie in en wij berekenen uw premie. U ontvangt direct een overzicht van de premies van alle verschillende maatschappijen. Bereken direct de premie voor uw verzekering voor brommobiel:

Goedkope brommobiel verzekering

Op zoek naar een goedkope brommobiel verzekering? Die vindt u bij Beterverzekeren! Wij vergelijken alleen de beste maatschappijen en bieden deze aan voor aantrekkelijke prijzen. Een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Wat is een brommobiel?

Een brommobiel is een voertuig met een vast kenteken. Het is geen gehandicapten voertuig. Een brommobiel is een gemotoriseerd voertuig waarbij de maximumsnelheid beperkt is en meer dan twee wielen heeft. De meeste zijn vierwielig. De oorsprong van de brommobiel Frankrijk, in de jaren 80, rond 1995 startte de verkoop in Nederland.

Verzekeringstechnisch valt de brommobiel onder de bromfietsen. Een (bromfiets) rijbewijs is daarom verplicht. Een verzekering is ook verplicht. Benieuwd naar de kosten voor uw brommobiel verzekering? Bereken uw premie online!

Tegenwoordig zijn nieuwe brommobielen erg prijzig. Ze kunnen tussen de 10.000 en 16.000 euro kosten. Als u het gek wilt maken kunnen ze nog duurder worden. Dan zijn ze al snel duurder dan een kleine personenauto.

Een brommobiel is uitgerust met verbrandingsmotor of elektromotor met een maximaal vermogen van 4 kilowatt. Normaal mag een brommer (waar de brommobiel wettelijk onder valt) slechts maximaal een verbrandingsmotor hebben van 50 cc. Deze motor van 50 cc is krachtig genoeg om een zware brommobiel voort te bewegen. Daarom heeft een brommobiel vaak een tweecilinder viertakt dieselmotor. Een cilinderinhoud van 400 tot 523 cc is toegestaan. Om aan de wet te voldoen mag het ledig gewicht mag niet hoger zijn dan 350 kg.

Brommobiel verzekering kosten

Benieuwd naar de brommobiel verzekering kosten? Bij Beterverzekeren.nl kiest u tussen drie verschillende dekkingen, die wij hieronder nader toelichten:

 • Brommobiel WA verzekering
 • Brommobiel WA Plus verzekering
 • Brommobiel WA Casco verzekering

Welke dekking u ook kiest, via Beterverzekeren.nl heeft u de garantie dat uw brommobiel goed verzekerd is. Wat de exacte kosten voor uw verzekering zijn is afhankelijk van o.a. de dekking, uw leeftijd, het aantal schadevrije jaren en de brommobiel die u wilt verzekeren. U kunt de kosten eenvoudig online berekenen.

Diverse brommobiel merken die u kunt verzekeren:

 • Amica car
 • Aixam
 • Bellier
 • Casalini (Sulky, Sulkycar)
 • CityEL
 • Erad
 • General Motors (Electric customer cars GM)
 • Grecav
 • Italcar (Tasso)
 • JDM
 • Ligier
 • Microcar
 • Omnia
 • Piaggio
 • Vespacar

Brommobiel verzekering Beterverzekeren

Brommobiel verzekering voor 16 jarige

Om in een brommobiel te mogen rijden dient u minimaal 16 jaar te zijn. In eerste instantie was de brommobiel bedoeld voor ouderen, maar tegenwoordig worden ze steeds mooier en zijn ze ook populair onder jongeren.

De kosten van een brommobiel hangen o.a. af van uw leeftijd. Een verzekering voor 16 jarige is hoger dan voor bestuurders ouder dan 24 jaar. Hoe meer schadevrije jaren u rijdt, hoe voordeliger de premie.

WA verzekering

Met de verzekering van Beterverzekeren.nl bent u gegarandeerd goed én voordelig verzekerd. Hieronder geven wij uitleg over de drie soorten brommobiel verzekeringen van Beterverzekeren.nl. Tijdens de premieberekening wordt u gevraagd om een keuze te maken tussen deze varianten.

WA verzekering

Met onze WA verzekering verzekert u zich tegen schade die u aan derden veroorzaakt met uw voertuig. Iedere bezitter van een brommobiel, die de weg op gaat, is verplicht om in ieder geval een brommobiel WA verzekering af te sluiten.

WA Plus verzekering

Met onze WA Plus verzekering verzekert u zich naast de WA ook voor schade aan uw eigen voertuig als gevolg van brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal, storm, botsen met loslopende dieren en ruitbreuk.

WA Casco verzekering

Met onze WA Casco verzekering verzekert u zich naast de WA en WA Plus dekking ook voor schade die veroorzaakt wordt aan uw eigen voertuig door botsen, omslaan en slippen. U bent via cascodekking verzekert tegen vrijwel alle risico’s. Een casco dekking is wat prijziger, afhankelijk van de premie en de waarde van uw voertuig bepaalt u hoeveel jaar u WA Casco wenst te verzekeren.

Vragen over deze verzekering?

In een gratis adviesgesprek vertellen we u graag meer over onze verzekeringen. Liever eerst telefonisch contact met onze klantenservice? Dat kan via 06 – 34 88 69 91!

Plan een gratis adviesgesprek

Klantenservice Beterverzekeren.nl
KLANTENSERVICE
We willen u graag van dienst zijn bij het berekenen van de premie. Mail admin@beterverzekeren.nl of bel ons direct via onderstaande knop:
Bel 06 – 34 88 69 91
ALLE VERVOERSVERZEKERINGEN