Cybercrime verzekering

Cybercrime verzekering (cyber en data risk verzekering)

Cybercrime premie berekenen? Download onderstaand aanvraagformulier cybercrimeverzekering. U kunt dit formulier openen en digitaal invullen. Na de invulling kunt u het formulier uitdraaien, inscannen en terugmailen naar: info@beterverzekeren.nl!

Cybercrime verzekering Beterverzekeren

Cybercrime verzekeringen beschermen u tegen schade betreffende cyber aansprakelijkheid, privacy aansprakelijkheid. Zodra dit uw bedrijf overkomt kunt u de gevolgen van een cyberaanval voor tonnen uitbesteden bij een gespecialiseerd bedrijf. Of u heeft een cybercrimeverzekering.

Dan worden alle problemen door, waarschijnlijk hetzelfde bedrijf, opgelost en kunt u verder.

U belt na de cyber inbraak één telefoonnummer en alles wordt u uit handen genomen.

Dat is maar goed ook, want wat er dan allemaal moet gebeuren is vanaf het eerste moment werk voor specialisten.

Wat is verzekerd bij een Cybercrimeverzekering?

Systeeminbraak

Deze dekking dekt eigen kosten als gevolg van inbraak op systemen of data:

 • kosten van forensisch onderzoek.
 • kosten van communicatie met klanten, toezichthouders, justitie, creditmaatschappijen en andere belanghebbenden.
 • kosten voor extra klantenondersteuning, bijvoorbeeld via een call centre.
 • kosten van crisismanagement, reputatieherstel en pr-campagnes.

Privacy

Deze dekking dekt gevolgen van gestolen privacygevoelige gegevens:

 • kosten van onderzoek door bijvoorbeeld justitie of creditcardmaatschappijen.
 • claims van individuele personen.
 • boetes opgelegd door toezichthouders, of andere verplichte vergoedingen.

Digitale aansprakelijkheid

Deze dekking dekt voortvloeiende schade als bijvoorbeeld de website of e-mail onbedoeld het auteursrecht schendt, laster verspreidt of een virus bevat.

Hacking

Deze dekking dekt de schade veroorzaakt door hackers:

 • reparatie, vervanging of herstel van websites, programma’s of data.
 • kosten van gestolen software of data.
 • kosten van onderzoek en advies in systeembeveiliging.
 • kosten van forensisch onderzoek naar de oorzaak van een hacking.

Afpersing

Beschermt uw relatie tegen de schade van hackers die de website of data gijzelen. Uw relatie krijgt bijstand van security-adviesbureau NetDiligence en eventueel betaald losgeld wordt vergoed. Helaas zijn er reeds vele bedrijven die met BITCOINS deze afpersers hebben moeten betalen.

Omzet verlies door cyberaanvallen

Dekt omzetverlies door bijvoorbeeld een DDos-actie of andere aanval op de computersystemen van uw relatie, leidt tot omzetverlies, bijvoorbeeld door uitval van een webwinkel.

Alle onderdelen zijn in één pakket verzekerd. Het is niet mogelijk om de onderdelen los van elkaar te verzekeren.

Bent u nog niet overtuigd? Lees dan alstublieft ook onderstaande voorlichting door of bel ons even: 026-3709970.

Combineer uw cybercrimeverzekering met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

De combinatie is online af te sluiten.

Het is mogelijk de cybercrimeverkering online af te sluiten in combinatie met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze combinatie is een verrassend goede match. Door deze extra dekking kunt u de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een cybercrimeverzekering in één pakket kwijt.

Klik hier voor de combi cybercrime- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Indien u een losse cybercrimeverzekering wenst;

Neem contact op 026-3709970 of;

U kunt het onderstaande formulier digitaal invullen, opslaan en retourzenden naar info@beterverzekeren.nl

Aanvraagformulier Cyber en Data risks

Cybercrime verzekering Beterverzekeren

Invullen, opslaan en terug mailen naar info@beterverzekeren.nl, zo makkelijk is het!

We zijn gespecialiseerd in alle bedrijfsverzekeringen, u maakt de berekening online maar we zijn zeker geen online-assurantie kantoor. U wordt terug gebeld na een offerte of aanvraag. We zijn een bedrijf dat gebruik maakt van de digitale mogelijkheden in combinatie met persoonlijk contact. Natuurlijk kunt u ook een bedrijfsautoverzekering bij ons afsluiten, let op; zeer lage premie!! Indien u een bedrijfspand heeft is het wellicht verstandig een inventaris-goederenverzekering bij uw zakelijke-opstalverzekering af te sluiten. U kunt overigens desgewenst een volledig MKBpakket bij ons afsluiten.

Cyber crime is big business geworden

Uw bedrijf: u heeft een bedrijf met een omzet van € 1 miljoen of minder. Indien u een hogere omzet heeft kunt u contact met ons opnemen. Deze omzet is exclusief btw en inclusief omzet van eventuele dochterondernemingen.

Onze Cyber en Data Risks verzekering dekt de gevolgen van:

 • Systeeminbraak
 • Diefstal of verlies van vertrouwelijke informatie
 • Cyber aansprakelijkheid
 • Hacking
 • Cyber afpersing

Niet alleen financieel, maar de polis biedt ook daadwerkelijke hulp. Na afsluiting van uw verzekering krijgt u de security quick scan van ESET gratis. We geven u voor het overzicht een jaarpremie.

1.     U wilt een maximaal verzekerd bedrag per aanspraak en per jaar van € 250.000,-
PREMIE, inclusief assurantiebelasting;
Cyber en Daterisk; E  834,90

2.     U wilt een maximaal verzekerd bedrag per aanspraak en per jaar van € 500.000,-
PREMIE, inclusief assurantiebelasting;
Cyber en Daterisk; E 1331,-

3.     U wilt een maximaal verzekerd bedrag per aanspraak en per jaar van € 1.000.000,-
PREMIE, inclusief assurantiebelasting;
Cyber en Daterisk; E 1754,50

Noot
Uw bedrijf behoort niet tot de volgende branches/sectoren: financiële instelling, advisering van en bemiddeling in financiële producten, betalingsverwerking (payment processing), sociale media en sociale netwerken, kredietbeoordelaar (ratingbureau), kansspel-sector en seksbranche.

Aanvraagformulier Cyber en Data risks

Download het aanvraagformulier Cyber en Data risks. U kunt het formulier digitaal bewerken en terugmailen of uitdraaien, invullen en terugmailen naar info@beterverzekeren.nl

Cyber aanvallen

Het is vandaag de dag niet meer de vraag óf een IT-systeem wordt aangevallen maar wanneer. Vaak met als doel data te bemachtigen. Privé- en bedrijfsgegevens zijn immers het nieuwe goud geworden. Iedere dag worden gegevens in gigantische hoeveelheden aan de steeds verder groeiende netwerken toevertrouwd. En die netwerken, bestaande uit de cloud, pc’s, laptops, smartphones, tablets, pinapparaten maar ook auto’s, machines, huishoudelijke en medische apparatuur, smartwatches e.d., worden er niet veiliger op. Volgens het Data Breach Investigation Report 2015 zijn hackers in 60% van de gevallen in staat om in 6 (!) minuten binnen te dringen.

Wie zijn de slachtoffers?

Technische middelen als virusscanners, firewalls of geavanceerde detectiesystemen bieden namelijk geen volledige bescherming tegen steeds slimmere hackers. Criminelen kunnen dus met succes blijven jagen op creditcardgegevens, patiënteninformatie, intellectueel eigendom of andere vertrouwelijke en/of kritische bedrijfsinformatie. Consumenten en organisaties moeten er rekening mee houden dat ze vroeg of laat slachtoffer kunnen worden.

Helaas bestaat 100% veiligheid ook niet voor ICT-bedrijven. Niet alleen kunnen ze slachtoffer worden van datadiefstal of ddos-aanvallen maar ook van ordinaire afpersingspraktijken. Via hacken of ransomware (gijzelingssoftware) wordt bijvoorbeeld bedrijfskritische data versleuteld zodat het IT-bedrijf er niet meer bij kan of er wordt gedreigd met het openbaar maken van gevoelige informatie. Uiteraard kan dit alles ongedaan worden gemaakt door een geldbedrag over te boeken naar een niet te traceren rekening van de afperser in een onbekend land.

Cyberdreiging is een nachtmerrie voor bedrijven. En het is een misverstand dat dit soort bedreigingen alleen bij de groter bedrijven voorkomt. Doorgaans hebben die hun systemen beter op orde dan het MKB, waardoor deze laatste een makkelijkere prooi vormt.

Wat is de oplossing?

Er zijn diverse gevolgen van een cyberaanval. Zowel voor het IT-bedrijf zelf, als voor hun klanten. Denk hierbij aan omzetderving, reputatieschade, kosten van forensisch onderzoek en het melden van een datalek. De aansprakelijkheidsclaims op het gebied van cyberincidenten zijn via onze BAV-polis goed te verzekeren, maar daarnaast is het ook mogelijk de dekking uit te breiden met een aantal zogenaamde first partyrisico’s. De kosten voor bijvoorbeeld het melden van een datalek is al sinds 2012 mee te verzekeren.

Recentelijk hebben we de dekking verder uitgebreid met: Kosten Cyberdreiging en de Beloningskosten. Onder beloningskosten verstaan we de kosten van een onderhandelaar of het betalen van losgeld, om een daadwerkelijke of dreigende cyberaanval af te wenden. Ook de beloningskosten voor informatie die tot de veroordeling van de dader leidt, vallen hieronder.

Vragen over deze verzekering?

In een gratis adviesgesprek vertellen we u graag meer over onze verzekeringen. Liever eerst telefonisch contact met onze klantenservice? Dat kan via 026-3709970!

Plan een gratis adviesgesprek

Klantenservice Beterverzekeren.nl
KLANTENSERVICE
We willen u graag van dienst zijn bij het berekenen van de premie. Mail info@beterverzekeren.nl of bel ons direct via onderstaande knop:
Bel 026-3709970
ALLE BEDRIJFSVERZEKERINGEN