Goederen en inventarisverzekering vergelijken

Vergelijk inventarisgoederenverzekeringen. Bereken direct de premie van uw inventarisverzekering. Gebruik onderstaande knop om een goedkope inventarisgoederenverzekering online te berekenen en indien gewenst direct af te sluiten.

Bereken en vergelijk de premie van uw goederen en inventarisverzekering. Vele maatschappijen, We vergelijken goederen en inventarisverzekeringen, u kunt de goedkoopste verzekeren uitkiezen. Vragen over de inventarisverzekering of hulp nodig bij het berekenen van uw premie, lees onderstaande informatie of neem contact met ons op via info@beterverzekeren.nl of bel 026-3709970. Ons team staat voor u klaar.

Betaalbare goederen en inventarisverzekering

Bent u op zoek naar een betaalbare en vooral goede inventarisverzekering?. Het liefst met goede service? Bereken dan nu online de premie voor een goederen en inventarisverzekering. U kunt een inventarisverzekering apart afsluiten, matuurlijk is het ook mogelijk er een goederen verzekering naast te verzekeren. Deze combinatie noemt men een goederen en inventarisverzekering.

Wat is een inventarisverzekering?

Benieuwd naar de betekenis van een goederen en inventarisverzekering? U bent niet de enige. Want wat is een inventarisverzekering eigenlijk en welke goederen vallen hier wel of niet onder? We leggen graag uit wat een inventarisverzekering is.

Een inventarisverzekering verzekert de schade aan uw bedrijfsinventaris door bijvoorbeeld diefstal, storm of brand. Uw bedrijfsinventaris bestaat bijvoorbeeld uit machines, apparatuur, auto’s en kantoormeubilair. Eigenlijk alle goederen die aanwezig zijn in het bedrijfspand waar u als ondernemer gevestigd bent en die u nodig heeft om uw werk uit te voeren.

Bereken online de premie

Wat is een goederenverzekering?

Er zijn twee soorten goederen te onderscheiden. Bedrijfsgoederen en handelsgoederen.

 1. Handelsgoederen is bijvoorbeeld de voorraad die u in en verkoopt of verbruikt bij het maken of bereiden van het eindproduct. Dit zijn bijvoorbeeld grondstoffen, halffabricaten, eindproducten en verpakkingsmateriaal en dergelijke. Het zijn dus de goederen die geproduceerd worden binnen het bedrijf dan wel de goederen die verhandeld worden. De waardemaatstaf voor goederen is veelal de marktwaarde. Hieronder wordt meestal verstaan de inkoopprijs verhoogd met gemaakte kosten. Voor de halffabricaten en voor het gereed product geldt ook meestal de kostprijs en bijkomende kosten als waardebasis. Soms spreken verzekeraars van vervangingswaarde.
 2. Bedrijfsgoederen zijn goederen die dienen voor de uitoefening van het bedrijf. Hierbij kunt u denken aan reinigingsmiddelen, brandstoffen en dergelijke.

Nu horen we u denken: “Wat is dan het verschil tussen de inventarisverzekering en inboedelverzekering?”. Het verschil hiertussen is dat een inboedelverzekering particulier is en hiermee uw woonhuis wordt verzekerd. Bij een goederen en inventarisverzekering gaat het om de bedrijfsinventaris, dus zakelijke goederen. De verzekering lijkt op elkaar, maar het verschil zit dus in het stukje zakelijk en particulier.

goederen en inventarisverzekering vergelijken

Kosten goederen en inventarisverzekering

Benieuwd naar de goederen en inventarisverzekering kosten per maand? Bij Beterverzekeren berekent u online de inventarisverzekering kosten. Vul de gevraagde informatie in en u ziet direct wat de inventarisverzekering kosten per jaar of per maand zijn.

Bereken online de premie inventarisgoederenverzekering

De inventaris en goederenverzekering kosten verschillen natuurlijk per ondernemer. De kosten zijn afhankelijk van de branche waarin u werkzaam bent en de hoeveelheid bedrijfsinventaris. Hieronder enkele voorwaarden van de goederen inventarisverzekering:

Verzekerde waarden

U kunt uw inventarisverzekering afsluiten tegen nieuwwaarde of tegen vervangingswaarde. Voor het verzekeren van nieuwwaarde mag de inventaris in de meeste gevallen niet ouder dan 3 jaar zijn. Handelsgoederen worden doorgaans voor uw inkoopwaarde verzekerd op de inventarisverzekering. De verwachte winst wordt doorgaans niet meeverzekerd. Wanneer u seizoensgebonden artikelen verhandelt, dan is het raadzaam om vooraf uw verzekeraar te contacteren.

Uitgebreide gevarenverzekering (UGV)

Afhankelijk van het soort risico zal een polis op uitgebreide (UGV) of extra uitgebreide condities lopen, zodat ook diefstal/inbraak, waterschade en andere gevaren zijn meeverzekerd.

Inbraak

Bij de inventaris- en goedereninboedelverzekering is diefstal alleen gedekt na braak aan het gebouw of na verbreking van afsluitingen/braakschade aan het gedeelte van het pand dat de verzekerde in gebruik heeft (binnenbraak). Binnen de uitgebreide gevarenverzekering (UGV) inventaris en goederen is ook schade als gevolg van vandalisme gedekt, wanneer de pleger het gebouw wederrechtelijk is binnengedrongen.

Waterschade

Waterschade is beperkt gedekt. Gedekt zijn de volgende waterschaden op een UGV:

 • Schade door het onvoorzien binnendringen van neerslag, regen, sneeuw, smeltwater en hagel via daken, vensters, balkons als gevolg van het overlopen of lekkage van daken, dakgoten of bovengrondse afvoerpijpen;
 • Onvoorzien uitstromen van water uit waterleidingen, van de daarop aangesloten toestellen, sprinklerinstallaties, cv-installaties en airco’s. Een aantal polissen vereist dat er sprake is van een plotseling opgetreden defect. Dat is niet altijd het geval. Denk hierbij aan een afvoerslang van een afwasmachine die uit een afvoerpijp schiet;
 • Breuk en lekkage van een aquarium. Veel polissen geven naast de waterschade die het gevolg is van de breuk ook dekking voor de schade aan het aquarium zelf en de inhoud daarvan.

Stormschade

Onder storm wordt verstaan een wind met een kracht van 14 meter per seconde of meer, ofwel windkracht zeven. Volgens weerkundigen is er dan echter sprake van harde wind. Wanneer er sprake is van stormschade geldt er een eigen risico van twee promille van het verzekerde bedrag voor bedrijfsgebouwen meestal met een minimum van € 400 en een maximum van € 1.200.

Vlonderclausule

In bijna alle polissen die bedrijfsmatige roerende zaken verzekeren, staat een vlonderclausule. Deze clausule houdt globaal in dat wanneer er goederen (beneden het niveau van de begane grond) zijn opgeslagen, deze op tien à vijftien centimeter van de grond, bijvoorbeeld op vlonders, moeten staan.

Premie berekenen goederen en inventarisverzekering

Benieuwd naar de kosten van uw goederen en inventarisverzekering? De goederen en inventarisverzekering premie berekent u snel en eenvoudig online. Een inventarisverzekering premie berekenen gaat bij Beterverzekeren als volgt:

 • Ga naar de pagina ‘inventaris en goederenverzekering premie berekenen’;
 • Vul de gevraagde informatie in;
 • Klik op premie berekenen;
 • U ziet de premies en voorwaarden van de vergeleken maatschappijen;
 • Indien gewenst vult u uw gegevens in voor een offerte of u kunt direct een inventarisverzekering afsluiten;
 • Wij nemen contact met u op.

U kunt kiezen voor een uitgebreide dekking voor schade aan inventaris, machines en goederen (ook geleased) en huurdersbelang. Deze dekking geldt alleen als deze zaken zich binnen gebouwen bevinden. Wij bieden een beperktere dekking voor verzekerde zaken buiten gebouwen. Of voor zaken die tijdelijk elders in Europa zijn (maximaal drie maanden). Wij verzekeren op basis van taxatiewaarde, nieuwwaarde of vervangingswaarde.

Vragen over deze verzekering?

In een gratis adviesgesprek vertellen we u graag meer over onze verzekeringen. Liever eerst telefonisch contact met onze klantenservice? Dat kan via 026-3709970!

Plan een gratis adviesgesprek

Klantenservice Beterverzekeren.nl
KLANTENSERVICE
We willen u graag van dienst zijn bij het berekenen van de premie. Mail info@beterverzekeren.nl of bel ons direct via onderstaande knop:
Bel 026-3709970
BEROEPENLIJST
De beroepenlijst helpt u met het vinden van uw beroep. Staat uw beroep er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
ALLE BEDRIJFSVERZEKERINGEN