»»Rechtsbijstandverzekering
Rechtsbijstandverzekering2019-05-18T01:49:12+00:00

Zakelijke rechtsbijstandverzekering bedrijven

Rechtsbijstandverzekering bedrijven

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering bedrijven is zeer belangrijk voor alle ondernemingen. We leven in een tijd waarin men steeds vaker naar juridische middelen grijpt om gelijk te krijgen, dan is een zakelijke bedrijfsrechtsbijstandverzekering ineens heel noodzakelijk. Het kan om zeer grote bedragen gaan, maar ook soms om het gevoel van rechtvaardigheid.

Premie berekenen

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering is niet alleen belangrijk om risico’s af te dekken en vermogen op te bouwen, anderzijds is een zakelijke rechtsbijstandverzekering er ook om uw recht te halen indien dat nodig zou zijn. Een goed advies van een vakkundige en onafhankelijke specialist is namelijk onontbeerlijk opdat u de juiste zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluit.

Uw offerte aanvraag wordt daarom bij verschillende rechtsbijstandmaatschappijen en volmachtbedrijven aangeboden. Dit houdt in dat uw gegevens dus gebruikt worden voor een aanvraag of offerte.

Mocht u dit echter niet wensen verzoeken we u vooraf contact met ons op te nemen.

Wij geloven in de waarde van advies en ondersteunen adviseurs. Een bedrijf moet zich kunnen concentreren in waar ze goed zijn en zich goed verzekerd weten. Ieder zijn vak.

 1. Na de offerte of aanvraag nemen we contact met u op en spreken we de berekening.
 2. We houden contact om u met raad en daad bij te blijven staan.
 3. Aanpassingen op, of vragen over, de polis bespreekt u met specialisten.
 4. Pakketverzekeringen zijn ook mogelijk indien u dit wenst.

ZAKELIJKE ZEKERHEID DOOR VERTROUWDE MAATSCHAPPIJEN

Wat kost een rechtsbijstandverzekering bedrijven?

Op zoek naar een goedkope bedrijfsrechtsbijstandverzekering? U bent bij ons dus op het juiste adres. We geven bovendien een perfecte service, we bellen u terug na een berekening om alles goed door te spreken. Onze “rechtsbijstandverzekering bedrijf” beschermt u tegen juridische consequenties van een geschil of ondersteund u uw recht te halen in een geschil.

Uw onderneming doet dagelijks transacties waarbij allerlei risico’s horen. Een zakelijke rechtsbijstandsverzekering is een belangrijk deel van uw MKB verzekeringspakket. U kunt de premie van uw bedrijfs rechtsbijstandsverzekering bereken en on-line een offerte aanvagen of zelfs de rechtsbijstandspolis direct afsluiten. Van het aanschaffen van meubilair tot het aannemen van personeel. Ook kunt u partijen tegenkomen die u niet wilt betalen omdat men niet levert zoals dat is afgesproken.

Op dat moment zou u misschien juridische actie willen of moeten ondernemen. De “rechtsbijstandverzekering bedrijven” die Beterverzekeren.nl in samenwerking met ARAG aanbiedt, kan dan helpen.

Vraag nu een offerte aan voor uw rechtsbijstandverzekering bedrijven

Verzekeringscheck voor ZZP’ers

Veel ondernemers worstelen met allerlei praktische en juridische vraagstukken die veel tijd en geld kosten. Een snel groeiende beroepsgroep die hiermee te maken heeft zijn Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP’ers). Beterverzekeren.nl biedt deze groep nu de ideale oplossing om hen te ondersteunen in conflictsituaties: Een rechtsbijstandverzekering speciaal voor ZZP’ers.

Rechtsbijstandverzekering Beterverzekeren

Rechtsbijstandverzekeringen bedrijven

Doelgroepen voor het sluiten van een rechtsbijstandverzekering zijn niet vaak de heel grote bedrijven. Dergelijke ondernemingen hebben vaak een eigen juridische afdeling of sluiten contracten af met advocatenkantoren. Kleine en middelgrote bedrijven sluiten wel vaak bedrijfsrechtsbijstandverzekeringen. Als een kleiner bedrijf tegenover een groot bedrijf komt te staan is het vaak kansloos zonder een rechtsbijstandsverzekering.

Dekking

De dekking van de bedrijfsrechtsbijstandverzekering komt in grote lijnen overeen met die van de gewone gezinsrechtsbijstandverzekering.

De dekking kan bestaan uit:

 • een juridisch advies;
 • een belangenbehartiging;
 • een kostenvergoeding.

De verzekerde rubrieken waarbinnen de belangenbehartiging plaatsvindt, zijn in het algemeen:

 • verhaalsrechtsbijstand;
 • strafrechtsbijstand;
 • arbeidsrechtelijke rechtsbijstand;
 • contract rechtsbijstand;
 • rechtsbijstand op het terrein van de sociale wetgeving, burenrecht en erfdienstbaarheid;
 • adviesrecht op vele andere deelgebieden.

De belangenbehartiging kan betrekking hebben op:

 • het geldend maken van vorderingen;
 • het ten uitvoer brengen van vonnissen, beschikkingen en arbitrale uitspraken.

De kosten van rechtsbijstand kunnen bestaan uit de interne kosten (kosten van de in loondienst verbonden deskundigen) en de externe kosten. De externe kosten kunnen betrekking hebben op:

 • de honoraria en verschotten van de externe deskundigen;
 • de kosten van getuigen;
 • de proceskosten;
 • de reis- en verblijfskosten, op voorwaarde dat de rechtsbijstandsverzekeraar hiermee akkoord is gegaan; de kosten in verband met de tenuitvoerlegging van een vonnis

Waarom een rechtsbijstandverzekering?

U heeft als ondernemer al snel met veel partijen te maken zoals afnemers, leveranciers, de gemeente, personeel en verhuurders. De kans op een conflict, en daarmee een juridisch geschil, is dan altijd aanwezig. Juridische hulp kan flink in de papieren lopen. Daarom is het verstandig een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Beterverzekeren werkt hiervoor samen met de gespecialiseerde advocaten en juristen van bv. SRK Rechtsbijstand.

Waarom de rechtsbijstandverzekering van Beterverzekeren?

U bent als ondernemer een stuk voordeliger uit bij een juridisch geschil dan wanneer u een advocaat inschakelt. Bij een geschil lopen de advocaatkosten op tot duizenden euro’s. Onze rechtsbijstandverzekering kost gemiddeld € 450,- per jaar.

U heeft juridische ondersteuning op bijna alle rechtsgebieden. Dat is zeker bij kleinere advocatenkantoren niet het geval. Onze verzekering biedt u bijvoorbeeld ondersteuning bij:

 • een (dreigend) geschil met medewerkers, leveranciers en klanten;
 • geschillen met de overheid en vergunningen;
 • juridisch advies over contracten en leveringsvoorwaarden.

Voordelen van de Beterverzekeren rechtsbijstand

Wij werken samen met het onafhankelijke rechtsbijstand. Dat biedt u belangrijke voordelen.

 • Bij SRK Rechtsbijstand staan meer dan 300 juristen waaronder 60 advocaten voor u klaar. Ieder met zijn eigen specialisme. Uw juridisch geschil wordt daardoor snel en goed opgepakt.
 • SRK Rechtsbijstand biedt u tijdens een gerechtelijke of administratieve procedure van begin tot eind dezelfde advocaat.
 • Met een advocaat van SRK Rechtsbijstand heeft u de zekerheid dat de kosten van juridische ondersteuning in uw zaak volledig gedekt zijn.
 • SRK Rechtsbijstand heeft gespecialiseerde MKB-teams. En heeft dus ervaring met de specifieke situaties waarmee u als ondernemer te maken heeft.
 • SRK Rechtsbijstand lost uw incassoprobleem op. Als u bijvoorbeeld een geschil heeft met een klant die niet (op tijd) betaalt, lost het SRK Rechtsbijstand dat voor u op.
 • Hoge klanttevredenheid: ondernemers waarderen hun jurist/advocaat van SRK
 • Rechtsbijstand met een gemiddeld cijfer van een 8,4.

MEER WETEN? Wij vertellen u graag meer!

ALLE BEDRIJFSVERZEKERINGEN
BETERVERZEKEREN.NL

Vragen of hulp nodig bij het vergelijken van verzekeringen?

026-3709970