»»Rechtsbijstandverzekering
Rechtsbijstandverzekering2019-09-19T13:36:13+00:00

Zakelijke rechtsbijstandverzekering bedrijven

Rechtsbijstandverzekering bedrijven

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering bedrijven is zeer belangrijk voor alle ondernemingen. Een rechtsbijstandsverzekering zelfstandigen is, in een tijd waarin men steeds vaker naar juridische middelen grijpt om gelijk te krijgen, noodzakelijk. Bij een zakelijk rechtsgeschil kan om zeer grote bedragen gaan, maar ook soms om het gevoel van rechtvaardigheid.

Premie berekenen

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering is niet alleen belangrijk om risico’s af te dekken en vermogen op te bouwen, anderzijds is een zakelijke rechtsbijstandverzekering er ook om uw recht te halen indien dat nodig zou zijn. Een goed advies van een vakkundige en onafhankelijke specialist is namelijk onontbeerlijk opdat u de juiste zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluit.

Uw offerte aanvraag wordt daarom bij verschillende rechtsbijstandmaatschappijen en volmachtbedrijven aangeboden. Dit houdt in dat uw gegevens dus gebruikt worden voor een aanvraag of offerte.

Mocht u dit echter niet wensen verzoeken we u vooraf contact met ons op te nemen.

Wij geloven in de waarde van advies en ondersteunen adviseurs. Een bedrijf moet zich kunnen concentreren in waar ze goed zijn en zich goed verzekerd weten. Ieder zijn vak.

 1. Na de offerte of aanvraag nemen we contact met u op en spreken we de berekening.
 2. We houden contact om u met raad en daad bij te blijven staan.
 3. Aanpassingen op, of vragen over, de polis bespreekt u met specialisten.
 4. Pakketverzekeringen zijn ook mogelijk indien u dit wenst.

ZAKELIJKE ZEKERHEID DOOR VERTROUWDE MAATSCHAPPIJEN

Wat kost een rechtsbijstandverzekering bedrijven?

Op zoek naar een goedkope bedrijfsrechtsbijstandverzekering? U bent bij ons dus op het juiste adres. We geven bovendien een perfecte service, we bellen u terug na een berekening om alles goed door te spreken. Onze “rechtsbijstandverzekering bedrijf” beschermt u tegen juridische consequenties van een geschil of ondersteund u uw recht te halen in een geschil.

Uw onderneming doet dagelijks transacties waarbij allerlei risico’s horen. Een zakelijke rechtsbijstandsverzekering is een belangrijk deel van uw MKB verzekeringspakket. U kunt de premie van uw bedrijfsrechtsbijstandsverzekering bereken en on-line een offerte aanvragen of zelfs de rechtsbijstandspolis direct afsluiten.

Vraag nu een offerte aan voor uw rechtsbijstandverzekering bedrijven

Rechtsbijstandsverzekering ZZP’ers

Veel ondernemers worstelen met allerlei praktische en juridische vraagstukken die veel tijd en geld kosten. Een snel groeiende beroepsgroep die hiermee te maken heeft zijn Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP’ers). Beterverzekeren.nl biedt deze groep nu de ideale oplossing om hen te ondersteunen in conflictsituaties: Een rechtsbijstandverzekering speciaal voor ZZP’ers.

Rechtsbijstandverzekering Beterverzekeren

Rechtsbijstandverzekeringen bedrijven

Hel grote bedrijven hebben vaak een een eigen afdeling eigen juridische afdeling of hebben contracten af met advocatenkantoren afgesloten. Kleine en middelgrote bedrijven die zaken doen met deze bedrijven sluiten wel vaak bedrijfsrechtsbijstandverzekeringen. Als je als kleiner bedrijf tegenover zo’n groot bedrijf komt te staan wordt het wel heel prijzig en ben je vaak kansloos zonder een rechtsbijstandsverzekering.

Dekking

De dekking van de bedrijfsrechtsbijstandverzekering is in principe anders dan van een gewone gezinsrechtsbijstandverzekering. Als particulier ben je wettelijk veel beter beschermd.

De dekking van een ondernemers rechtsbijstandsverzekering  kan bestaan uit:

 • een juridisch advies;
 • een belangenbehartiging;
 • een kostenvergoeding.

De verzekerde rubrieken waarbinnen de belangenbehartiging plaatsvindt, zijn in het algemeen:

 • verhaalsrechtsbijstand;
 • strafrechtsbijstand;
 • arbeidsrechtelijke rechtsbijstand;
 • contract rechtsbijstand;
 • rechtsbijstand op het terrein van de sociale wetgeving, burenrecht en erfdienstbaarheid;
 • adviesrecht op vele andere deelgebieden.

De belangenbehartiging kan betrekking hebben op:

 • het geldend maken van vorderingen;
 • het ten uitvoer brengen van vonnissen, beschikkingen en arbitrale uitspraken.

De kosten van rechtsbijstand kunnen bestaan uit de interne kosten (kosten van de in loondienst verbonden deskundigen) en de externe kosten. De externe kosten kunnen betrekking hebben op:

 • de honoraria en verschotten van de externe deskundigen;
 • de kosten van getuigen;
 • de proceskosten;
 • de reis- en verblijfskosten, op voorwaarde dat de rechtsbijstandsverzekeraar hiermee akkoord is gegaan; de kosten in verband met de tenuitvoerlegging van een vonnis

Waarom een rechtsbijstandverzekering voor zelfstandigen?

Een rechtsbijstandverzekering zelfstandigen is een totaal andere verzekering dan een particuliere rechtsbijstandsverzekering.  Als zelfstandige ondernemer heeft al snel met veel partijen te maken zoals afnemers, leveranciers, de gemeente, personeel en verhuurders. De kans op een conflict, en daarmee een juridisch geschil, is dan altijd aanwezig. Juridische hulp kan flink in de papieren lopen. Daarom is het verstandig een rechtsbijstandverzekering zelfsatandigen  af te sluiten.

Beterverzekeren werkt hiervoor samen met de gespecialiseerde advocaten en juristen van bv. SRK, DAS en ARAG.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken voor zelfstandigen.

Wij hebben een vergelijking ontwikkeld voor zakelijke rechtsbijstandsverzekeringen. U bent als ondernemer dus een stuk voordeliger uit.

U heeft juridische ondersteuning op bijna alle rechtsgebieden.

We hebben een vergelijking Onze verzekering biedt u bijvoorbeeld ondersteuning bij:

 • een (dreigend) geschil met medewerkers, leveranciers en klanten;
 • geschillen met de overheid en vergunningen;
 • juridisch advies over contracten en leveringsvoorwaarden.

Voordelen van de Beterverzekeren rechtsbijstand

Wij werken samen met onafhankelijke rechtsbijstand verzekeraars.

Dat biedt u belangrijke voordelen.

 • Bij veel maatschappijen staan meer dan 300 juristen waaronder 60 advocaten voor u klaar. Ieder met zijn eigen specialisme. Uw juridisch geschil wordt daardoor snel en goed opgepakt.
 • Een rechtsbijstand biedt u tijdens een gerechtelijke of administratieve procedure van begin tot eind dezelfde advocaat.
 • U kunt aangeven of u met een eigen advocaat wenst samen te werken of met een advocaat van de rechtsbijstandverzekeraar. Aan de kosten van een externe advocaat zit een maximum.
 • De rechtsbijstandsverzekeraar heeft gespecialiseerde MKB-teams. Dit houdt in dat er ervaring is op alle gebieden.
 • U kunt kiezen voor incasso. Als u een geschil heeft met een klant die niet (op tijd) betaalt, lost de rechtsbijstand dat voor u op..

MEER WETEN? Wij vertellen u graag meer!

Vragen over deze verzekering?

In een gratis kennismakingsgesprek vertellen we u graag meer over onze verzekeringen. Liever eerst telefonisch contact met onze klantenservice? Dat kan via 026-3709970!

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Klantenservice Beterverzekeren.nl
KLANTENSERVICE
We willen u graag van dienst zijn bij het berekenen van de premie. Mail info@beterverzekeren.nl of bel ons direct via onderstaande knop:
Bel 026-3709970
BEROEPENLIJST
De beroepenlijst helpt u met het vinden van uw beroep. Staat uw beroep er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
ALLE BEDRIJFSVERZEKERINGEN