Zakelijke rechtsbijstandverzekering bedrijven

Bekijk je deze pagina op je telefoon? Draai je scherm dan een kwartslag om onderstaand formulier in te vullen.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering voor bedrijven & ZZP’ers

Heb je een conflict met de eigenaar van je kantoorpand, een werknemer of een klant? Dan heb je rechtsbijstand nodig. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering is belangrijk voor alle ondernemingen. Sterker nog, in een tijd waarin men steeds vaker naar juridische middelen grijpt om gelijk te krijgen is de rechtsbijstandverzekering voor bedrijven en zelfstandigen zelfs noodzakelijk. Bij een zakelijk of juridisch conflict staat er immers doorgaans veel op het spel; hetzij een gevoel van rechtvaardigheid, hetzij zeer grote bedragen.

Het is bij een dergelijk conflict prettig dat je niet in de kosten van een dure advocaat gejaagd wordt. Gelukkig kunt u zich verzekeren voor de kosten van onder andere juridische adviseurs, advocaten, het gerecht en een eventueel proces. Bereken nu hieronder de scherpste premie voor uw zakelijke rechtsbijstandverzekering.

Advies

Enerzijds is de zakelijke rechtsbijstandsverzekering er om uw recht te halen, indien dat nodig zou zijn. Anderzijds is de verzekering ook belangrijk om risico’s af te dekken en vermogen op te bouwen. Wat precies op uw situatie van toepassing is en welke voorwaarden van de polissen er voor u toe doen, kan dus verschillen.

Met goed advies van een vakkundige en onafhankelijke specialist zorgt u ervoor dat u de juiste verzekeringen afsluiten. Een bedrijf moet zich immers gewoon goed verzekerd weten zodat het zich kan concentreren op waar het goed in is. Ieder zijn vak. Daarom geloven wij in de waarde van advies.

Offerte aanvragen

U kunt bij ons terecht voor praktisch advies en/of voor het aanvragen van een offerte omtrent de aanvraag van een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Wij dienen uw aanvraag in bij diverse rechtsbijstandmaatschappijen en volmachtbedrijven om de beste prijs te verzekeren, maar dat houdt ook in dat uw gegevens daarvoor gebruikt moeten worden. Mocht u dat echter niet wensen, verzoeken we vooraf contact met ons op te nemen.

 • Na de offerte of aanvraag nemen we contact met u op en spreken we de berekening.
 • We houden contact om u met raad en daad bij te blijven staan.
 • Aanpassingen op, of vragen over, de polis bespreekt u rustig met onze specialisten
 • Indien gewenst, zijn pakketverzekeringen natuurlijk ook mogelijk

Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven

Grote bedrijven  en organisaties hebben vaak een eigen juridische afdeling of hebben contracten met advocatenkantoren afgesloten. Kleine en middelgrote bedrijven die zaken doen met deze bedrijven zijn zonder zakelijke rechtsbijstandsverzekering vaak kansloos, mocht er een geschil ontstaan. Precies de reden waarom veel ondernemers ervoor kiezen om een rechtsbijstandverzekering voor bedrijven af te sluiten.

Dekking

De dekking van de bedrijfsrechtsbijstandverzekering is in principe anders dan van een gewone gezinsrechtsbijstandverzekering. Als particulier ben je wettelijk veel beter beschermd. De dekking van een zakelijke rechtsbijstandverzekering kan bijvoorbeeld bestaan uit:

 • een juridisch advies;
 • een kostenvergoeding;
 • en een belangenbehartiging.

De kostenvergoeding  van rechtsbijstand kunnen bestaan uit de interne kosten (kosten van de in loondienst verbonden deskundigen) en de externe kosten. De externe kosten kunnen betrekking hebben op:

 • de honoraria en verschotten van de externe deskundigen;
 • de kosten van getuigen;
 • de proceskosten;
 • de reis- en verblijfskosten, op voorwaarde dat de rechtsbijstandsverzekeraar hiermee akkoord is gegaan; de kosten in verband met de tenuitvoerlegging van een vonnis.

De verzekerde rubrieken waarbinnen de belangenbehartiging plaatsvindt, zijn in het algemeen:

 • verhaalsrechtsbijstand;
 • strafrechtsbijstand;
 • arbeidsrechtelijke rechtsbijstand;
 • contract rechtsbijstand;
 • rechtsbijstand op het terrein van de sociale wetgeving, burenrecht en erfdienstbaarheid;
 • adviesrecht op vele andere deelgebieden.

De belangenbehartiging kan betrekking hebben op:

 • het geldend maken van vorderingen;
 • het ten uitvoer brengen van vonnissen, beschikkingen en arbitrale uitspraken.

Wat kost een rechtsbijstandverzekering voor bedrijven?

Wat de zakelijke rechtsbijstandverzekering voor bedrijven u precies kost en hoe hoog de premie is, is afhankelijk van een groot aantal factoren. Dit loopt dan ook uiteen bij diverse verzekeraars, waarbij ook de voorwaarden kunnen verschillen. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een goede, goedkope bedrijfsrechtsbijstandverzekering en een stukje service.

We bellen u bijvoorbeeld na een berekening graag om alles door te spreken. Op die manier kunnen we u de beste polis garanderen. Ons “rechtsbijstandverzekering bedrijf” verzorgt graag de juiste zakelijke rechtsbijstandverzekering waarmee u zich beschermt tegen juridische consequenties van een geschil of waarmee u uw recht kunt halen in een juridisch conflict.

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering is bovendien een belangrijk deel van uw MKB verzekeringspakket. U kunt de premie van uw bedrijfsrechtsbijstandverzekering hierboven berekenen en online een offerte aanvragen of zelfs de ideale rechtsbijstandpolis direct afsluiten.

Rechtsbijstandsverzekering voor ZZP’ers

Veel ondernemers worstelen met allerlei praktische en juridische vraagstukken die veel tijd en geld kosten. Een snel groeiende beroepsgroep die hiermee te maken heeft zijn Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP’ers). Beterverzekeren.nl biedt deze groep nu de ideale oplossing om hen te ondersteunen in conflictsituaties: een zakelijke rechtsbijstandverzekering voor ZZP’ers.

Waarom een zakelijke rechtsbijstandverzekering voor ZZP’ers?

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering voor zelfstandigen is een totaal andere verzekering dan een particuliere rechtsbijstandsverzekering. Als zelfstandige ondernemer heeft u al snel met veel partijen te maken zoals afnemers, leveranciers, de gemeente, personeel en verhuurders. De kans op een conflict, en daarmee een juridisch geschil, is dan altijd aanwezig. Juridische hulp kan flink in de papieren lopen.

Beterverzekeren werkt hiervoor samen met de gespecialiseerde advocaten en juristen van bijvoorbeeld gerenommeerde bedrijven als SRK, DAS en ARAG.

Vergelijken & ondersteuning

Wij hebben een handige vergelijker ontwikkeld voor uw zakelijke rechtsbijstandverzekering. Daarmee bent u als ondernemer gegarandeerd een stuk voordeliger uit, terwijl u ondersteuning ontvangt op bijna alle rechtsgebieden. Onze verzekering biedt u bijvoorbeeld ondersteuning bij:

 • een (dreigend) geschil met medewerkers, leveranciers en klanten;
 • geschillen met de overheid en vergunningen;
 • juridisch advies over contracten en leveringsvoorwaarden.

Voordelen van de Beterverzekeren rechtsbijstand

Wij werken samen met onafhankelijke rechtsbijstandverzekeraars. Dat biedt u belangrijke voordelen:

 • Bij veel maatschappijen staan meer dan 300 juristen waaronder 60 advocaten voor u klaar. Ieder met zijn eigen specialisme. Uw juridisch geschil wordt daardoor snel en goed opgepakt.
 • Rechtsbijstand biedt u tijdens een gerechtelijke of administratieve procedure van begin tot eind dezelfde advocaat.
 • U kunt aangeven of u met een eigen advocaat wenst samen te werken of met een advocaat van de rechtsbijstandverzekeraar. Aan de kosten van een externe advocaat zit een maximum.
 • De rechtsbijstandsverzekeraar heeft gespecialiseerde MKB-teams. Dit houdt in dat er ervaring is op alle gebieden.
 • U kunt kiezen voor incasso. Als u een geschil heeft met een klant die niet (op tijd) betaalt, lost de rechtsbijstand dat voor u op.

Vragen over deze verzekering?

In een gratis adviesgesprek vertellen we u graag meer over onze verzekeringen. Liever eerst telefonisch contact met onze klantenservice? Dat kan via 026-3709970!

Plan een gratis adviesgesprek

Klantenservice Beterverzekeren.nl
KLANTENSERVICE
We willen u graag van dienst zijn bij het berekenen van de premie. Mail info@beterverzekeren.nl of bel ons direct via onderstaande knop:
Bel 026-3709970
BEROEPENLIJST
De beroepenlijst helpt u met het vinden van uw beroep. Staat uw beroep er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
ALLE BEDRIJFSVERZEKERINGEN