Cybercriminaliteit komt veel voor en de cyberverzekering is dan ook steeds vaker onmisbaar in een goed samengesteld zakelijk verzekeringspakket. Bij veel kleine ondernemers bestaat nog steeds de misvatting dat deze  verzekering vooral voor grotere bedrijven belangrijk is.

In dit artikel zullen we inzoomen op deze misvatting; Wat houdt een cyberverzekering eigenlijk precies in? En heb ik een cyberverzekering nodig?

Uit internationaal onderzoek blijkt dat 68% van de Nederlandse bedrijven in 2019 slachtoffer was van cybercrime. Dit maakt een cyberverzekering tegenwoordig belangrijker dan ooit. Een cyberverzekering beschermt je tegen allerlei vormen van digitale criminaliteit. Denk aan een restaurant met een gehackte kassa, het bouwbedrijf waarbij digitale tekeningen zijn gestolen of voor elk bedrijf dat werkt met klantendata, als plots het hele klantenbestand op straat komt te liggen zijn de gevolgen groot. Naast het oplossen van dit probleem speelt hier reputatieschade altijd een erg grote rol en een groot aantal bedrijven komt dit helaas dan ook niet meer te boven.

Slachtoffer van cybercriminaliteit
Cybercrime overkwam de grootste online ticketservice wereldwijd. Al meer dan een half jaar waren de cybercriminelen actief maar de ticketservice had geen benul . Zo klaagden vele klanten over fraude, maar kon het bedrijf hier zelf niets over vinden. Pas maanden later en vele klachten verder werd duidelijk dat er sprake was van cybercrime.  De criminelen keken maar liefst negen maanden mee en hadden alle gegevens (zoals NAW-, betalings- en inloggegevens) van de klanten in handen. Het aantal creditfraude was niet meer bij te houden.

Wat kan een cyberverzekering voor mij betekenen?
Kleinere mkb’ers ontspringen de dans ook steeds minder vaak. Omdat de beveiliging van kleine bedrijven minder goed op orde is zijn ze juist een makkelijk doelwit. Mocht een cyber aanval zich voordoen helpen we je in het proces. Wanneer er sprake is van een schending van privé gegevens moet hier bijvoorbeeld binnen 72 uur een melding van gemaakt worden bij de autoriteit persoonsgegevens.

Wanneer je de cyberverzekering afsluit speelt allereerst preventie een rol.  We bekijken je huidige risicoprofiel en nemen waar nodig preventieve maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van beveiligingssoftware om je te beschermen tegen virussen en ransomware.

Als er sprake is van een cybercrime wordt de schade direct herstelt, zodat de bedrijfsvoering niet stil komt te liggen. Daarnaast wordt eventuele schade tot een maximumbedrag vergoed.

Cyberverzekering; premie’s vergelijken

Benieuwd welk pakket jij nodig hebt?

Klik hier om vrijblijvend jouw zakelijke pakket samen te stellen door:

– het digitale formulier in te vullen
– deze retour te sturen naar info@beterverzekeren.nl